Pagina's

zaterdag 27 december 2008

Het vriest dat het kraakt

Nou de winter slaat weer toe, het vriest dag en nacht en de grond is goed bevroren. Dus onze winter training is weer in volle gang. Vandaag met twee vriendinnen erop uit getrokken. We zijn om 08.00 (hun idee) vertrokken en de planning was een lange rit naar de hei bij bluk.
Maar door de bevroren grond de planning aangepast. Geen "modderige" ruiterpaden genomen waar ze hun benen op zouden verzwikken; lees onbegaanbaar. Dus langer langs de weg en dan doorgaan de bos-wegen/lanen genomen. Bluk was niet echt haalbaar en is omgezet in een rondje om het wasmeertje bij Hollandsche Rading. Terug dwars door een uitgestorven Lage Vuursche en dat terwijl het toen ondertussen 10.30 was en eigenlijk koud maar prachtig weer.

We hebben dus al met al 3 uur gereden op veelal harde bevroren grond, maar toch lekker kunnen draven. Djarra wordt van zo'n rustig ritje in winterslandschap best wel moe; hij vindt het winterse landschap best wel spannend. Weer terug een tevreden paardje op stal verzorgt voor ik hem in het zonnetje in de bevroren wei zette. Morgen krijgt hij buiten een deken op, want hij had nu aan het eind van de dag zijn haren overeind staan. De fase voor ze het echt koud gaan krijgen.

Geen opmerkingen: