Pagina's

zondag 3 juni 2012

dressuur training vs endurance training ...


Aangezien ik Djarra ook in training heb voor de endurance en wel een 80 km wedstrijd begin augustus zou je je kunnen afvragen waarom dan zo'n dressuur clinic.

Juist om met Djarra serieus in de endurance te rijden hij dit soort dressuur hard nodig heeft. Hij heeft een lang in lijf en lange benen en, zoals de dierenarts liet zien, over flexibel in zijn lange lijf. Daarbij had hij in het verleden lichte ataxie gehad. Dus wat hij nodig heeft is kracht training om op lange afstanden gezond te blijven. Op lange afstanden is juist voor hem galop een belangrijke gang, beter dan hoog tempo draf.

Dus na 7 dagen hem flink aan de dressuur in de bak 'aan de bak' te hebben gehad had ik gister eindelijk de tijd om hem mee  naar buiten te nemen. Even lekker zijn benen strekken in het bos. Prachtig weer en Djarra liep heerlijk. De combinatie van de galop trainingen en de dressuur betaalde ook uit!

Ik heb veel aan de galop gewerkt wat we nu dus voor het eerst alleen in het bos kunnen! En dat vindt hij leuk. Er is een stuk waar je een paar keer afwisselend links of rechts af moet slaan en dat is een prima galop trainings stuk. Hand galopje link, voor de bocht terug nemen en in de rechter galop aan springen en de bocht naar rechts nemen, hand galopje rechts, voor de bocht terug nemen en in de linker galop aan springen en de bocht naar links nemen, hand galopje links etc. etc. En dat ging hij toch super doen, mooi aanspringen op minimale hulpen en prachtig over zijn rug door galopperen! CHECK.

Op het laatste stuk naar huis in draf voelde de draf anders aan ... niet vloeiend ..... wouw: wat ik voelde was dat hij echt met een power afzette achter ipv achter relaxed mee te lopen. CHECK.

Dus: de dressuur training werp nu al zijn vruchten af in de endurance training ;-).

Geen opmerkingen: