Pagina's

vrijdag 7 maart 2008

Djarra's APK keuring

Ondanks dat ik denk dat alles wel goed zit wou ik toch even alles laten nakijken bij Djarra. In het najaar is hij voor het laatst echt behandeld en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Dus Esther laten langskomen om hem helemaal door te lichten. En dan wordt ook echt niets overgeslagen. Een greep uit de nagekeken onderdelen van zijn APK:
- spijsvertering: o.a. lever, dikkedarm, milt, nieren, blindedarm
- ook: hart, longen, lymfe stelsel, hypofyse, prostaat, zenuwstelsel
- en: immuunsysteem, schimmels/bacterien ed.
- locomotie: botten, pezen, aanhechtingen, wervel kolom

Daarna nog wat gebieden langsgelopen vanuit een andere hoek:
- eigenaar - geopatische belasting
- neurologisch
- toxinen

Tot nu toe, de afgelopen 2 jaar, gewerkt aan:
* wervels/heupen/schouder goed te krijgen door 1x per half jaar hem te laten behandelen en dan met training verder te werken
* ataxie onder controle te krijgen voornamelijk behandelen en gerichte training ondersteund met een spiercompositum (vorige winter)
* mentaal/emotioneel was ook een aandachtspunt

Samenvatting APK:
* neurologisch zal een aandachtpunt blijven, maar door constante correcte training hoeft dit geen probleem (meer) te zijn.
* alles dat met de locomotie te maken heeft is TOP
* Ook kwam er uit dat er schimmels zijn - dit verstoord de spijsvertering en daarmee de weerstand. Ook is hij in februari ge-ent wat ook de weerstand omlaag haalt. * Lymfen en lever waren iets uit balans, dit klopt met wat ik waarneem aan zijn gezondheid. En dit is een gevolg van de gemeten schimmel belasting.

Hierna heeft ze hem meteen behandeld. En ik hoef alleen nog iets voor de schimmel/bacterie infectie te geven. Als probioticum ondersteuning kan ik de Ursonne ophogen, dat kwam er in het najaar ook zeer goed uit bij hem.

Dus .... dit seizoen kunnen we er vol tegenaan!

Geen opmerkingen: