Pagina's

vrijdag 16 mei 2008

Kreupel

Helaas heeft Djarra dinsdag 13 mei in de wei een trap gekregen. Dat denk ik in iedergeval.
Hij heeft op zijn rechterdij net onder het heupbot een flinke kras en het is er iets dik, niet extreem en niet warm. Verder is er absoluut niets aan zijn lijf te vinden.
Maar hij kan niet aandraven of draven: stok kreupel.

Dinsdag ’s avond met hem in de bak gewerkt door te laten stappen links en rechtsom. Hij begon met links achter iets korter stappen, maar dat was na verloop van tijd over en liep hij rechts en links even ver over te stappen. Maar krachtig rondstappen koste wel energie en na 20 minuten werden zijn achterbenen moe en zwikte hij er soms door. Vooraf met passief bewegen oefeningen uit de fysiotherapie kwam ik niet tegen dat niet mocht, been naar voren, been dubbelvouwen en omhoog no problemo. Ik ben meteen begonnen met Arnica globules C30 2x daags.

Donder avond weer met hem gewerkt. Stap is symmetrische, ontspannen en krachtig. Krachtig aanzetten is geen punt. Hij wilde ook best op puur een stemcommando aandraven en blijven draven alleen dat liep nog steeds kreupel. Wel eventjes op beide zijden een heel rondje laten rond draven. Wel weer dat even door een been zakken als hij moe word. Maar toch een duideljke verbetering.
Nu maar even afwachten of het zich zelf hersteld of dat ik er even iemand bij moet halen.

Geen opmerkingen: