Pagina's

vrijdag 15 augustus 2008

Springen kan hij ook weer!

Wat hij leuk vindt is los springen.

Dit voorjaar heb ik wat cavaletti/spring lessen gevolgd met hem. Dat was nog super spannend, en hij moest eerst over een hindernis heen kunnen stappen voor we erover heen konden springen. Zo eng vond hij het soms.
Nu hij weer alles kan en mag heb ik hem weer eens los laten springen. De eerste keer over een balk heen draven …. Daar kijkt hij al niet meer naar. Even later 5 balken achter elkaar … no problemo.
Een hindernisje moet eerst bekeken worden voor hij er overheen stapt. Maar na die eerste keer springt hij zonder problemen met veel plezier en techniek makkelijk erover heen. Alleen als ik iets wezenlijks verander moet hij eerst kijken, één maal, daarna is het goed.
Dus dan eindig je met op een volte twee hindernissen, aan elke kant van de bak één. Ik sta in het midden en doe zo goed als niets, soms aftellen om hem goed te laten afzetten. En Djarra? Die galoppeert volluit rond en springt met gigantische mooie sprongen over de hindernissen. Hij vind het prachtig! Het is zo’n genot om je paard zo te zien te genieten. Weer zo vitaal en krachtig.

Geen opmerkingen: