Pagina's

woensdag 21 maart 2012

Springles vervolg

Afgelopen winter was ik even gestopt met de springlessen.

Vandaag zijn we weer gestart: lekker buiten in het zonnetje bij 15 graden!

En wat deed Djarra het fantastisch, ik ben zo trots op ons!
We begonnen met op een cirkel twee losse balken op de grond: opdracht in één cadans in draf en later in galop rond gaan. Hij liep lekker en was super fijn te sturen, de balken waren geen punt. In galop heeft hij linksom nog wat moeite, maar dan helpt zo'n balkje juist om hem los te werken en dan gaat het steeds makkelijker.

Daarna een kruisje met drafbalk, waar hij dus meteen soepeltjes over heen draaft! Vervolgens zonder drafbalk uit de galop, doet hij ook prima. Als we vervolgens in draf op een nieuwe hindernis zonder drafbalk afrijden moet hij toch even de handrem aantrekken, maar daarna gaat hij er zonder problemen in draf en galop over heen. Vervolgens gaan we door met een dubbel sprong. Eerst even beide hindernissen éénmaal alleen en daarna huppelt hij zonder problemen over de dubbel.

Als kers op de taart doen we het hele lijntje in galop: rechtsom kruisje, doordraaien rechtsom het steil sprongetje en dan linksom(!) naar de dubbel. Hier kan ik zo van genieten, dat konden afgelopen najaar echt nog niet! Dit hele verhaal hebben we dus met steeds even stappen tussen door in een half uurtje afgelegd ;-) het ging gewoon zo soepeltjes.

Op minimale hulpen galoppeert hij aan! Is super wendbaar en stuurt zo makkelijk.

Geen opmerkingen: