Pagina's

dinsdag 27 augustus 2013

WE trail training met Roland Heiss

Zonder enige voorbereiding in 2009 een WE (working equitation) wedstrijd gereden. Conclusie toen was dat het vreselijk leuk is, precies ons ding alleen nog veel werk aan de winkel.

Vandaag onze aller eerste echte WE trail training les van Roland Heiss. Nu weet ik dat we best veel kunnen, maar Djarra had de laatste weken weer last van spanning in de bak wat resulteerde in een hoestend paard waar amper op te rijden is. Dus het was best wel spannend.
Eerst maar even een rescue les ingelast bij Peet, wat een enorm succes was. Geen hoesten en we hebben zelsf galop werk kunnen doen.

Vandaag voor de les ruim een half uur genomen om na het opstappen Djarra zo ver te krijgen dat we echt konden lessen. Nou dat viel tegen, ik heb wel 5 x overnieuw moeten aandraven voor hij niet meer vast sloeg en door durfde te draven. Adem in - adem uit, rustig beetje wijken, beetje travers, weer draven. Nou zo best wel aardig bezig geweest en na 30 minuten waren we er klaar voor.

Na ons even aan gekeken te hebben wou Roland er zelf even op ..... dat vond ik als hij maar voorzichtig was. Aan Djarra kon ik zien wat voor goede en sensitieve ruiter hij is. Vrij snel merkt hij voorzichtig op dat Djarra niet zo sterk is, wat ik bevestig hij is over flexibel en licht atactisch. In stap en draf werk hij rustig verder met de volle focus op het achterbeen gebruik van Djarra. En Djarra gaat actiever zijn benen gebruiker, maar je ziet hem ook ontspannen in zijn lijf.

Dan ga ik er weer op. Instructie is hoofdzakelijk op zit en been rijden, veel wendingen. Wel lichte aanleuning, maar dat is voor ons van onder geschikt belang.

Resultaat was dat we alle hindernissen bijna perfect konden nemen!
- rij pionnen achter elkaar in draf in een zo recht  mogelijk lijn net om de pionen heen.
- in travers over een balk
- zijwaarts over twee balken die in een L liggen, dus je  moet een hoek om.
- een L in, belletje luiden, achterwaard de L weer uit, zonder een balk te raken
- Hek openen, doorgaan en dichtdoen
- in draf rond een ton, stok eruit pakken, langs een stier en weer terug stok terug zetten
- bruggetje aankomst in galop, pal voor de brug stap erover en meteen in draf weg
- in draf om 3 tonnen met overal gelijke afstanden
- in galop over lage hindernissen
- Slalom van 2 rijen pionnen in draf met overal gelijke afstanden en mooie halve voltes
- Slalom van 2 rijen pionnen in galop met eenvoudige galopwissels, dit lukte om 4 pionnen en dan werd het te moeilijk en mocht hij eruit galopperen

Roland vond Djarra fantastisch, zeker met zijn lijf dat niet makkelijk is. Alles kan beter, maar dat is echt verfijnen en afwerken. Bij WE wedstrijden zou ik zo de ansteiger of anfanger klasse kunnen starten!

Zo trots ben ik op ons alle twee dat we zo ver gekomen zijn ondertussen. Puur genieten!

Geen opmerkingen: