Pagina's

zaterdag 28 maart 2015

Obstakel training vervolg


Na de eerste twee keer kwam helaas de derde op een volgende zaterdag training over het viaduct te vervallen. Maar vandaag was het weer zover. Zodra de trailer met Noka op het terrein parkeerde gingen Djarra en zij naar elkaar hinniken! Gezellig samen op pad en vlak voor we bij  het spoor waren twee treinen gehad dus dan weet je dat het even rustig blijft en hij loopt eigenlijk zo over het spoor.
Voor het viaduct weer even strak achter Noka gezet en in een rustig stap tempo het viaduct op. Hij keek eens en met alleen auto's had hij geen probleem. Boven de tussen strook met bomen ontspande hij volledig en proeste zelfs om dat te onderstrepen! Toch weer verbaasd dat er dan opeens verkeer van rechts komt en tempo iets laten ophogen maar dat was eigenlijk alles! Zo trots op hem!

Nieuwe route verkend en beide paarden hadden er veel zin in. Weer een rondje van zo'n 16 km met afwisselend miezer regen en echte regen. Zijn galop wordt ook steeds makkelijker dus we hebben weer heerlijk gereden.

Terug over het viaduct met meer vrachtverkeer ging ook goed. Tweede helft was wat spannend door meer vrachtverkeer, maar een uitwijk aktie van Noka daar doet Djarra dan weer niets mee. Heerlijk stel zo samen. Bij het spoor liepen we 'per ongeluk' voorop en is hij zonder aarzelen er overheen gewandeld.

Planning:
Dit nog een paar keer op deze manier bevestigen.
Daarna met 2 - 3 meter tussen Noka en Djarra over het viaduct, dan loopt hij meer op eigen benen.
Daarna met andere paarden waar hij minder een band mee heeft.
Of en wanneer we dit alleen kunnen merk ik vanzelf wel.

Geen opmerkingen: