Pagina's

zondag 23 augustus 2015

Puzzelen met Djarra


Het ging al een paar weken niet zo lekker met Djarra. Hij had weer moeite met de linker galop en had weer moeite zijn lijf los te laten. Ook had hij minder energie.
Vorige vrijdag vond hij 500 meter wandelen een hele opgaven, maar had geen koort en at wel goed.

In eerste instantie werk ik rustig, aangepast aan hoe hij voelt, met hem door om te zien of ik een beter idee kan krijgen wat er speelt, maar het bleef een raadsel.
Vervolgens heb ik met Mariska (osteopaat) erbij gehaald, omdat hij in zijn lijf vast liep. Tijdens haar onderzoek was het weer duidelijk dat hij niet goed liep en niet ok was. Alleen konden we niet echt een oorzaak of verband vinden.

Een week later in de les begon hij super beroerd, maar liep nu voor heel kort en moeizaam. Hij had duidelijk wel baad bij het loswerken en verruimen van zijn stap. Ook van draven verbeterde hij aanzienlijk. Wel moest hij enorm hoesten om de spanning los te laten, waarna hij dan acuut losser ging lopen.

Aangezien er duidelijk iets anders dan puur een locomotie probleem was heb ik Charlotte Willekens erbij gehaald. Zij had hem in 2012 voor het laatst gezien dus een totale controle was ook wel op zijn plaats. Heel verhelderend, want hij had dus een zware virus infectie gehad! Veel spierpijn, voorhand volledig vastgezet en doodmoe als gevolg. Dit verklaarde aardig het beeld van de afgelopen weken.

Behandeling slaat goed aan en nu kan hij gaan aansterken. Fijn om duidelijk te hebben wat er aan de hand was. Verder vond ze hem er heel goed bij staan hij echt mooi gegroeid de laatste jaren.


Geen opmerkingen: