Pagina's

vrijdag 28 augustus 2009

Djarra als begeleider

Afgelopen weekend had ik met een vriendin afgesproken voor een ritje. Haar paard is nog erg onzeker en samen buitenrijden is dan een mooie oplossing.
Dus 's morgens eerst een uurtje heen, ze staat met haar paard ergens anders. En ik heb meteen maar wat galopjes ingebouwd.
Vervolgens samen op stap. De paarden vonden elkaar wel ok, dat is altijd prettig. Naast elkaar stappend gaf de merrie een spannings bokje en Djarra deinsde meteen opzij. Vanaf dat moment gaf hij haar alle ruimte en hield zelf in de gaten of ze last van spanning had. De merrie weet zich soms met zich zelf geen raad of vindt alles opeens heel eng en gaat dan bokken. Maar met een rustige benadering was het steeds goed op te lossen, doorademen en gronden. Na een flink stuk stappen zijn we gaan draven. Djarra voorop in een rustig drafje ..... maar het was toch nog te snel. Dus Djarra nog langzamer laten draven, wat hij best wel moeilijk vond. Zeker met een merrie erachter die best wel harden wil en erg onrustig is. Maar hij heeft zich zo beleefd opgesteld, echt heel super. Af en toe ging er een verstoord - waarschuwend oor naar achter, maar dan zei ik dat hij dat niet zelf mocht regelen en dat doet hij dan ook niet.
Even later ook een stuk heel ruim er achter gedraafd en ook dat deed hij zo braaf. Accuut stoppen als nodig en weer op afstand verder als het kon. De merrie heeft een heel stuk heel ontspannen gelopen en dat geeft dan wel een fijn gevoel. Op de terugweg bouwde er weer spanning op, maar die is niet geescaleerd. Mijn functie was vooral rust en stabiliteit verzorgen.
Zo hebben we ruim een uur toch heerlijk gereden, veel zaken zijn helderder geworden en oplossingen zijn in kaart gebracht.

Na haar bijna thuis te hebben afgeleverd, ze ging de rest naar huis lopen, zijn we weer naar huis gegaan. Djarra kon weer zijn lange benen los gooien in een rustige draf. Al met al is hij zo'n 4 uur onderweg geweest. Maar heeft bewezen een prima oppas / begeleidings paard te zijn. Thuis heb ik hem verwend met warme slobber, nog over van de wedstrijd in Uddel.

Geen opmerkingen: