Pagina's

zaterdag 3 november 2012

Herfst

Djarra heeft even een herfstdip gehad. Hij liep lelijk te hoesten en ook liep hij weer fysiek niet zo lekker. Linkergalop ging weer moeizamer. Twee weken pas op de plaats, geen inspanning wel bewegen en volle dosis kruiden en extra supplement voor betere afweer. Dit is goed aangeslagen en nu heb ik het werk weer opgepakt en de dosis kruiden gehalveerd. Hij zat erg vast in zijn lijf en dat hebben we vorig weekend los gewerkt. Hiermee lijkt ook het moeizaam links galopperen te zijn geadresseerd.

Dus vandaag in de buiten bak echt heerlijk gereden. De tijd genomen om hem te ontspannen en daarna rustig het werk geïntroduceerd.  Veel schakel werk waar de focus lag op reactie: stap - halt - draf  - halt - draf  en zo voort. Van hieruit gaan galopperen. Hij bleef hij een beetje ingehouden in hangen, niet echt lekker door willen springen, maar ook geen erge spanning. Ook hier overgangen gereden en op de volte kon ik hem uiteindelijk mooi rond en met een aangename aanleuning rijden waarna ook in draf hij heel fijn ging lopen.

Hier wil ik deze winter op door werken om volgend voorjaar galop werk goed voor elkaar te hebben. Een van de vereisten als ik in de Working Equitation wil gaan mee doen.

Geen opmerkingen: