Pagina's

dinsdag 27 november 2012

.. zo fijn gereden ...


Vorige week heeft Djarra zijn preventieve checkup gehad door Karianne Ruth. Zij verricht echt wonderen.

Vandaag mocht Djarra eerst als oefen paard fungeren bij een groep NH-studenten die het loswerken met verschillende paarden bij ons op stal kwamen oefenen. Dus een half uurtje bewegen in een kleine paddock.

Daarna ben ik in de bak gaan rijden met een lekker warm "los gewerkt" paard ;-). Na wat stap werk vrij vlot aan gedaarft. Dat gaat dus tegenwoordig zo makkelijk. Hem meteen flink achter zijn vodden gezeten, niet om harder te lopen, maar om actiever te lopen. Wat overgangen stap - draf - stap om hem nog beter aan de hulpen en balans te krijgen. Was ik de laatste tijd al zo blij als hij bij het los werken in stap al liep te proesten, sinds kort doet hij dat ook in draf! Lekker ontspannen ronddraven en lopen proesten. Puur genieten.

Vanuit deze actieviteit in een rustig drafje konden we prachtig aan galopperen. Gewoon op een volte lekker over zijn rug, helemaal ontspannen rond galopperen! Dat is een primeur. We hebben zo genoten. Zo langzamerhand kan hij dus in alle gangen ontspannen, actief over zijn rug met neusje laag contact zoekend rond lopen.

Geen opmerkingen: