Pagina's

zaterdag 6 april 2013

Stroom versnelling

Djarra's ontwikkeling zit momenteel in een stroom versnelling.

Zo heeft hij met Pasen tijdens een Enjoy the Ride Paasrit vanuit Ermelo even 25 km helemaal in zijn eentje gelopen met plezier door de lange stukken galop die we als training erin hadden zitten. Resultaat in iets meer dan 2 uur weer terug. Na afzadelen en een hapje eten had hij bij de keuring door de dierenarts dezelfde lage hartslag (hf 28) als bij de start! Volkomen uitgerust en tevreden.

Vandaag samen met een stel vriendinnen rond de Amerongseberg gereden wat betekend dat je continu hoogte verschillen hebt. Nu hebben we 27 km gereden, veel draf en wat galopjes helling op. Wat voelt hij goed. Hij gebruikt nu zijn lijf zo prachtig vanuit zijn achterhand - mooi over zijn rug en dan licht en nageefelijk in mijn hand. Helling op gretig stuwen en helling af mooi gaan zitten en in een prachtige controleerbare snelheid. Ook zo'n fijn punt is dat we samen zo stabiel in tempo rondgaan.

Het is momenteel gewoon alleen maar genieten van hem!

Volgend weekend mag hij echt laten zien wat hij waard is op onze eerste endurance wedstrijd van het seizoen: UHR in Leersum - korte klasse II van 45 km (25/20).

Geen opmerkingen: