Pagina's

donderdag 29 november 2007

Natuurgeneeskunde - vervolg

Kleine update:

(Vorige woensdag behandeld)
Zaterdag buiten gereden en hij voelde toen heel open en voorwaards aan. Minder schrikkerig en minder plots de handrem aantrekken.We hebben zalig gereden. Wel een paar keer reeel uitbundig geschrokken voor iets, maar dat zijn normale situaties met een fit paard. Lag er wel bijna naast twee keer.
Zondag ook buiten gereden richting Soesterduinen, hier komen we niet vaak. Vond hij allemaal prima. Ik heb met opzet er een rustig ritje van gemaakt.
Maandag in de bak lang in stap gewerkt aan zijwaards dat ging makkelijk. Klein beetje in draf dat vond hij moeilijk. Puur rustig gymnastieken gericht op de behandelde schouders.
Woensdag aan het einde van de dag even in de longeerbak (klein, cirkelvormig met zware bodem) los gewerkt. Ik hoef normaal al weining te doen hij draaft dan uit zich zelf rond. Nu ging hij compleet uit zijn dak, dat heeft hij al heel lang niet zo gedaan! Heeft niet zijn kop verloren en na 10-15 minuten was het wel genoeg vond hij. Daarna was hij weer een mak lammetje.
Donderdag: bij het voeren bij de wei eet hij uit een emmer die op de grond staat. Voor het eerst heeft hij met zijn rechterbeen staan “bedelen” en zijn linker been naar voren gezet om op te steunen met zijn rechter voorbeen naar achter. Dus er is wezenlijk meer ruimte in zijn schouders gekomen.

Voorzichtige conclusie: Hij lijkt opener in zijn doen en laten en heeft daardoor meer plezier. Hij kan meer bewegen vanuit zijn schouders.

Geen opmerkingen: