Pagina's

zondag 27 juni 2010

Buitenrit bij tropische temperaturen

Vandaag had ik met een stalgenoot afgesproken om samen naar buiten te gaan. Aangezien hij met een fries rijdt en het weer 26 - 30 graden zou worden heeft hij er maar van afgezien. Maar nog iemand met een ook een arabiertje ging wel dus we zijn met z'n tweeën op pad geweest. (namen moet ik nog gaan onthouden)

Met opzet had ik voor de verandering met iemand afgesproken toen de gelegenheid zich voor deed. Paarden zijn nou eenmaal kudde dieren en samen op pad is fijner dan alleen. Mocht Djarra het moeilijk hebben met de verhuizing dan zou samen met een ander zeer welkom zijn. Djarra heeft echt totaal geen moeite met de verhuizing wat een hele gerust stelling is.

We zijn richting Kootwijkerbroek vertrokken om vervolgens om het Kootwijkerzand, de Dikke Bart, heen langs radio Kootwijk terug te draaien. Onderaan het Kootwijkerzand hadden we recht omhoog naar Stal kunnen doorsteken. Maar met temperaturen tegen de 30 graden ga je niet vrijwillig een grote zware zandvlakte oversteken als je rustig aan wil doen. Dus gekozen voor de extra kilometers, maar in makkelijker terrein en met meer schaduw. De paarden liepen heerlijk samen. We hebben lange stukken gedraafd en ook hele lange stukken gestapt. Dit was voor Djarra zijn eerste echte grotere buiten rit sinds lange tijd. Maar hij had er zin in. Van begin tot eind was hij vrolijk en enthousiast. Na 2 1/2 uur was hij wel moe, dat kon ik zien, maar hij voelde zich niet moe.
Op stal lekker afgesponst en te eten gegeven. Deze keer op het pad naar de wei hem niet laten draven, anders wordt dat een gewoonte. In de wei stonden wat paarden vooraan dus is hij op een rustig drafje vertrokken om verderop te gaan staan eten.

Geen opmerkingen: