Pagina's

woensdag 15 juli 2015

Les - weer een stapje verder


Vandaag hadden we weer les. De voorspelde zonnige dag was niet zonnig, maar regenachtig en ik haal een vies en vooral nat paard uit de wei waar niets aan te fatsoeneren valt. Dus zijn rug met een handdoek enigszins droog geboend en met een zweetdeken op de trailer gezet. Na een half uurtje rijden haal ik dan een droog paard van de trailer en kan als nog een poging doen hem weer wit te krijgen.

Zodoende met een toonbaar paard de bak in die er perfect gesleept bij ligt. Ook is het even droog, wat niet lang duurde maar goed met 20 graden nat regenen is ook geen punt.

Eigenlijk vrij snel voel ik in stap al hoe anders zijn beweging ondertussen geworden is. Hij stapt heel bewust in een mooi balans. Alleen de impuls kan beter.

Heel mooi moment in de draf gehad op een wat kleinere volte. Hier waren we het spelen met wisselen tussen stelling naar buiten en naar binnen met behoud van de balans op achter en de juiste aanleuning. Van hier uit moest ik hem op dezelfde kleinere volte gaan verruimen  -  en dat deed hij zo gaaf!

Djarra kan steeds langer en stabieler in balans werken en je voelt hem sterker worden. Dus de les was weer  helemaal top.

Aangezien het na de les wel droog was maar nog wel benauwd hem bij de trailer ruim af gesponst en wat te eten gegeven zodat hij uitgerust en helemaal tevreden na 20 minuten weer de trailer op kon.


Geen opmerkingen: