Pagina's

vrijdag 3 oktober 2008

buitenritje

Vandaag zo heerlijk buiten gereden.

Djarra staat nu permanent ’s nachts op stal en overdag in de wei. Aangezien het de hele week al dag en nacht stortregent heeft hij in de wei met een regendeken op, waar hij lekker droog en warm onder blijft. Dit doet hem duidelijk goed, want hij ziet er zeer voldaan uit en al zijn spieren blijven lekker los.

Vanmorgen scheen zowaar de zon dus dat beloofde veel goeds. Kleine teleurstelling voor ons beide was dat iemand heel bereidwillig hem al buiten had gezet waar een rand vers gras was vrijgegeven. Dus ik kon eerst door de onderwaterstaande wei heen ploeteren om hem bij het lekkere gras weg te plukken. Dat liet hij braaf toe, maar leuk was voor ons beide iets anders.

Maar goed, op stal extra hooi gegeven waar hij meteen heel tevreden aan begon te knagen. Beetje gepoetst opgezadeld en naar het bos gewandeld. Dat bos is altijd al snel modderig en staat nu dus redelijk blank. Even een leuke route uitgedacht en gewoon gaan. Extra waterplassen training die we nu ook in galop doen. De modder zorgt voor de training van spieren die normaal niet met een buitenrit worden aan gesproken dus dat is ook mooi meegenomen.

Het grootste genot was wel dat Djarra echt helemaal super liep. Geen opstart stijfheid, lekker aktief en hij had er veel zin in. De turbo slaat snel aan en de afregeling in tempo moet duidelijk nog wat verder afgesteld worden. Hij moet leren dat met al die energie en power je nog steeds in een rustig tempo kan draven en galopperen. Hij is wel gepromoveerd in de zin dat we nu niet meer alleen mooie rechte paden met goede bodem gelopperen. Hij mag nu ook de kleinere, slingerende en modderinge paden met plassen galopperen. Een hele uitdaging die hij goed oppakt. Als we in een flinke draf of galop even terug schakelen voor een plas of iets engs voel ik meteen daarna de bereidheid om gelijk weer vol kracht verder te gaan, heerlijk.

Bij het terug wandelen over de jachthuislaan stapt er eerst een paard naast me met grote krachtige passen en super alert, maar dan voel je hem langzaam terug komen in ontspanning en rust en worden de passen ruim en ontspannen. Hoofd komt omlaag en een heel tevreden blik in zijn ogen. Bij het afzadelen zie ik dat hij dus nauwelijks gezweet heeft en het hooi wordt meteen aangevallen.
Vandaag ook eindelijk weer zonder regendeken de wei in, lekker in het zonnetje rond scharrelen.

Geen opmerkingen: